Arkisto 

Torstai- Iltapäiväkerhon tilaisuudet jatkuvat
toimintakalenterin mukaisesti.

 

Suositusten mukaisesti noudatamme tilaisuuksissa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä erityisesti kahvitarjoilun yhteydessä kasvomaskin ja suojakäsineiden käyttöä korostamme vahvasti.

Julkisilla liikennevälineillä saapuvia kehotamme noudattamaan annettuja suosituksia.

Seuraa viranomaisten ohjeita ja suosituksia,
erityisesti mahdollisia kokoontumis rajoitusten muutoksia.

Tervetuloa Kirjalle.

Torstai- Iltapäiväkerhon hallitus

Toimintakalenteri Syyskausi 2020

 

 

EKL-tiedote 13.3.2020

 

Ajankohtaista koronaviruksesta

EKL peruuttaa kaikki liiton järjestämät tapahtumat toukokuun loppuun asti.

 

Eläkkeensaajien Keskusliitto kantaa suurta huolta etenkin riskiryhmien, joihin valtaosa liiton jäsenistöstä kuuluu, turvallisuudesta. Omalta osaltamme haluamme vastata maan hallituksen ja terveysviranomaisten pyyntöihin, että kaikki tekevät voitavansa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Liitossa otetaan välittömästi käyttöön tätä tavoitetta edistäviä toimia. Niillä pyritään suojaamaan sekä liiton jäsenten ja henkilökunnan terveyttä että omalta osaltaan helpottamaan Suomen terveydenhuoltojärjestelmän kuormitusta ja suojaamaan kaikkein suurimmassa vaarassa olevia kansalaisia.

Kaikkien tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta etenkin riskiryhmien kanssa asioidessa ja lähikontakteja riskiryhmien kanssa tulee välttää. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet ja perussairaat. Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnan ja tapahtumien pääasiallisena kohderyhmänä ovat ikäihmiset tai heidän kanssaan työskentelevät henkilöt.

Liiton johdon päätöksellä on Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry päättänyt tänään ryhtyä seuraaviin välittömiin toimiin asian suhteen:

 1. Kaikki liiton järjestämät tapahtumat perutaan toukokuun loppuun asti
 2. Liiton järjestämät muut kokoukset, kokoontumiset ja tapaamiset peruutetaan alla olevalla poikkeuksella:
  • Työvaliokunnan kokous 26.3. ja hallituksen kokous 2.4. pyritään pitämään normaalisti tai tarvittaessa sähköpostikokouksena
  • Hallitus päättää lopullisesti siitä, että siirretäänkö valtuuston 23.4. kokous pidettäväksi myöhempänä ajankohtana
 3. Kaikki liiton työntekijöiden mahdolliset työhön liittyvät ulkomaanmatkat peruutetaan toistaiseksi.

Koronavirus ja sen aiheuttama suuri huoli on saanut monet yhdistyksemme pohtimaan, voidaanko heidän lakisääteisiä kokouksiaan pitää ollenkaan.

EKL kehottaa liiton piirejä ja jäsenyhdistyksiä peruuttamaan ja siirtämään kokouksiaan ja muita tapahtumiaan myös toukokuun loppuun asti tässä vaiheessa.

Suosittelemme, että kaikki järjestäjät harkitsevat nyt, onko kokousten ja tapahtumien järjestäminen tarpeen. Piirin ja yhdistyksen on itse arvioitava kokoukseen liittyvät riskit (osallistujien lukumäärä, tiettyihin riskiryhmiin kuuluvat osallistujat jne.).

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on kuitenkin selvää, että on parempi lykätä rutiinitapaamisia ja muita tarpeettomia kokouksia. Sääntömääräisyys saa luvan väistyä jäsenkunnan terveyden ja sen edistämisen edessä.

Jos yhdistys toteaa, että kokoukseen liittyy riskejä, hallitus voi päättää siirtää kokouksen. Tällöin suositellaan, että hallitus ilmoittaa välittömästi yhdistyksen jäsenille selvästi, että kokous siirretään tartunnan leviämisriskin vuoksi ja että kokous pidetään heti, kun se on turvallista järjestää jäsenten terveyden kannalta.

Viesti jäsenille olisi hyvä välittää samalla tavalla kuin säännöissä määrätään yhdistyksen koollekutsumisesta, mutta tietysti on parasta käyttää kaikkia yhdistyksen käyttämiä viestintäkanavia.

Liitto seuraa tilanteen kehittymistä. Tarvittaessa asiasta annetaan lisäohjeistuksia tulevaisuudessa.

***

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Tätä kirjoittaessa tapauksia on todettu maailmanlaajuisesti yhteensä yli 110 000. Yli 100 maata on raportoinut tartunnoista.

THL päivittää sivuilleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. Sivulta löytyy tietoa taudista sekä usein kysytyt kysymykset vastauksineen koronavirukseen liittyen. Pääset tutustumaan asiaan klikkaamalla tästä.

Jos olet matkustamassa ulkomaille, on hyvä käydä tutustumassa ulkoministeriön verkkosivuilta löytyviin matkustustiedotteisiin. Tiedotteet löytyvät sivuilta aakkosjärjestyksessä maittain. Sivuilla on tärkeää tietoa matkustamisesta ja ohjeet matkustusilmoituksen tekemiseen. Pääset sivuille klikkaamalla tästä.

THL:n ohjeet hygieniaan liittyen löydät klikkaamalla tästä.

***

Hei


Minulle on tullut kysymyksiä miten EKL:n yhdistysten tulee suhtautua THL:kin ohjeistukseen kokoontumisista koronasta johtuen. Helsingin seurakunnat ovat ilmoittaneet, että niiden tiloissa ei toistaiseksi voida pitää kokouksia tai muita tapaamisia. Olen kysynyt myös yhteisesti asiaa liitolta.

Esitän, että piiri ja siihen kuuluvat yhdistykset eivät toistaiseksi pidä kokouksia, koulutustilaisuuksia tai muita tapahtumia ja peruuttavat ne siihen saakka kunnes toisin ilmoitetaan.

Toivomme asian pikaisesti selviämistä.


Veijo Lehto

EKL:n Helsingin piirin puheenjohtaja

***

THL päivittää sivuilleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. Sivulta löytyy tietoa taudista sekä usein kysytyt kysymykset vastauksineen koronavirukseen liittyen. Pääset tutustumaan asiaan klikkaamalla tästä.

THL:n ohjeet hygieniaan liittyen löydät klikkaamalla tästä.

Kelan etuuksista koronatilanteessa: www.kela.fi/korona

Ulkoministeriön verkkosivuilta löytyy maakohtaisia matkustustiedotteita ja muita ohjeita. Pääset sivuille klikkaamalla tästä.

 

 

Ajankohtaista koronaviruksesta


Viranomaisten, EKL:n ja EKL:n Helsingin piirin ohjeistuksen mukaisesti
Torstai- Iltapäiväkerhon tilaisuudet on toistaiseksi peruttu.

Tilanteen niin salliessa 55 v juhla pidetään syyskauden aikana. Myös juhlaristeily on peruttu ja järjestetään myöhemmin.

Pärnun matkan toteutuminen riippuu Suomen ja Viron viranomaisten ohjeistuksesta.

Kaikissa tapauksissa henkilön maksamat ennakkomaksut palautetaan tai henkilö voi pitää ilmoittautumismaksun voimassa.

Lisätietoja: Olli Rasi puhelin 0445 123321 tai sähköposti olli.n.rasi@gmail.com

Muun elämän osalta seuraa viranomaisten toimintaohjeita.

Lue täältä EKL:n Tiedote

***

THL

Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Osa COVID-19-tartunnan saaneista henkilöistä ei saa lainkaan oireita tai oireet ovat hyvin vähäisiä, ja tästä syystä henkilö ei ole tietoinen tartunnastaan. Virus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua. Tutkimuksissa on kuvattu tilanteita, joissa oireeton henkilö on tartuttanut muita ahtaissa sisätiloissa.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskeja on monenlaisia: erilaiset itse valmistetut tai kaupoista hankittavat kankaasta tai muista materiaaleista valmistetut maskit. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. 

THL:n kasvomaskisuositus on voimassa toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Jos sairaanhoitopiirit ja alueen yhteistyöryhmät päätyvät siihen, että alue on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ne voivat ottaa käyttöön THL:n suosituksen kiihtymis- tai leviämisvaiheen ohjeet.

Suositus on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin

Tämä suositus ei koske työyhteisöjä, joita koskien asiantuntijalaitoksena toimii Työterveyslaitos.

Perustason suositus

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin.

Kiihtymisvaihe

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan.

 • Kaupat ja ostoskeskukset
 • Rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävät tilat
 • Postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat
 • Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)
 • Uimahallit, maauimalat kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat)
 • Kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat
 • Konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat
 • Teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat
 • Elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat
 • Museot ja galleriat
 • Huvi- ja teemapuistot sekä nähtävyydet jos sisätiloja
 • Festivaalit ja markkinat jos sisätiloja
 • Kongressi- ja messukeskukset sekä kongressien, messujen ja muiden vastaavien tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat

Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin.

Leviämisvaihe

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa.
 • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset yläkoulusta alkaen.

Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin.

 
 

Kerhon kevätkokous 12.3.2020

Kevätkokouksessa kukitettiin syntymäpäiväsankareita


Kerhon syyskokous 7.11.2019

HKY:n Torstai-Iltapäiväkerhon sääntömääräinen syyskokous pidettiin Kirjan Juhlasalissa torstaina 7.11.2019.

Kokouksessa valittiin kerhon puheenjohtajaksi vuodelle 2020 Olavi Rasi.
Kerhon hallitukseen valittiin vuodelle 2020 Sirpa Kosonen, Erkki Aalle, Markku Lempiäinen, Tuula Ring, Arja Korhonen, Aatto Koskinen, Toivo Liukkonen, Kauko Koskinen, Martti Nisula
ja Eila Kuronen.
EKL:n Helsingin piirin hallitukseen valittiin Erkki Aalle, varalle Sirpa Kosonen.

Syyskokouksessa kukitettiin perinteisesti syntymäpäiväsankarit.
Vuoden 2019 veteraaneiksi valittiin kerhoaktiivit Sinikka Visti ja Aatto Koskinen.

Syyskauden 2019 vieraita

Syyskaudella olivat vierainamme Kansanedustaja Kimmo Kiljunen, Kaupunkineuvos Rakel Hiltunen ja Toimittaja Saska Saarikoski.
Kerhon kevätkokous 14.3.2019

Kerhon kevätkokouksessa 14.3.2019 kukitettiin jälleen syntymäpäiväsankareita.
Kuvassa Ritva Olkkonen, Martti Nisula, Kaj Erikson ja Aimo Tornikoski.


 

Kerhon syyskokous 8.11.2018

HKY:n Torstai-Iltapäiväkerhon sääntömääräinen syyskokous pidettiin Kirjan Juhlasalissa torstaina 8.11.2018.

Kokouksessa valittiin kerhon puheenjohtajaksi vuodelle 2019 Olavi Rasi.
Kerhon hallitukseen valittiin vuosille 2019-2020 Sirpa Kosonen, Erkki Aalle, Markku Lempiäinen, Tuula Ring, Riitta Kyyriäinen, Arja Korhonen, Aatto Koskinen, Toivo Liukkonen, Kauko Koskinen, Martti Nisula ja Eila Kuronen.
EKL:n Helsingin piirin hallitukseen valittiin Erkki Aalle, varalle Sirpa Kosonen.

Kerhon syyskokouksessa kukitettiin syntymäpäiväjuhlijoita
Vuoden 2018 Veteraaneiksi valittiin syyskokouksessa Eija Niinipalo ja Erkki Aalle


 

Kerhon kevätkokous 22.3.2018

Kerhon kevätkokouksessa 22.3.2018 kukitettiin syntymäpäiväjuhlijoita


 

Suomi 100 vuotta. Juhlat Kirjan Juhlasalissa 30.11.2017

Kerhon perinteisen Puurojuhlan teemana oli tänä vuonna Suomi 100 vuotta.
Tunnelmaan virittäydyttiin yhteisesti lauletun Maamme laulun ja Leila Römanin esittämän Finlandia hymnin isänmaallisilla sanoilla.

Maamme

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi, sana kultainen!
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien!

Finlandia hymni

Oi Suomi, katso, Sinun päiväs koittaa
Yön uhka karkoitettu on jo pois
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
Kuin itse taivahan kansi sois
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa

100-vuotisjuhlinnasta siirryttiin jouluisiin tunnelmiin riisipuuron ja torttukahvien jälkeen tuttuja joululauluja laulaen.

Kirjan Juhlasali oli koristeltu juhlavasti
Kerhon puheenjohtaja Olavi Rasi lausui juhlavieraat tervetulleiksi

Kerhon syyskokous 9.11.2017

Syyskokouksessa 9.11.2017 vietettiin jälleen syntymäpäiviä.

Vuoden 2017 Veteraaneiksi valittiin Pirkko Sundström ja
Reino Sarjanen

Kerhojen kevätkokoukset pidettiin 23.3.2017

Kevätkokouksessa 23.3.2017 vietettiin ensimmäisen kerran yhteisiä syntymäpäiviä.

PDF-tiedostoBoccia 23.02.2017.pdf (174 kB)
Perinteinen Boccia-ottelu pelattiin Kirjan Juhlasalissa torstaina 23.2. klo 13:00. 30-vuotisjuhlaottelussa oli ensimmäistä kertaa vastakkain uuden kerhon nais- ja miesjoukkueet. Tasaväkisen taistelun voitti lopuksi miesten joukkue pistein 16-14, puoliajalla naiset johtivat ottelua pistein 8-6. ____________________________________________________

Kirjan Torstai-Iltapäiväkerhon ensimmäinen jäsenkokous 12.01.2017

Kirjan Torstai-Iltapäiväkerhon ensimmäinen jäsenkokous 12.01.2017
 

Uusi yhteinen kerho aloitti toimintansa 1.1.2017

Kirjan Torstai-Iltapäiväkerhon syyskokous pidettiin Kirjalla 8.12.2016.
Kokous hyväksyi lopullisesti kerhon säännöt sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017. Kerhon puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin Olavi Rasi. Hallituksen jäseniksi vuosille 2017-2018 valittiin Sirpa Kosonen, Pentti Käyhkö, Erkki Aalle, Leila Röman, Markku Lempiäinen, Tuula Ring, Arja Korhonen, Riitta Kyyriäinen, Aatto Koskinen, Toivo Liukkonen, Kauko Koskinen ja Martti NisulaSigne Branderin valokuva vuodelta 1907.
Nykyisen Kirjan puiston suuri puu.
(Kuva: Helsingin kaupunginmuseo)